Mijn visie

Naast het trainen van de combinatie focus ik op een paard dat vrij is van blokkades. Als ik vermoed dat een paard fysiek geholpen moet worden verwijs ik zo nodig door naar een zadelmaker; fysiotherapeut; hoefsmid; of dierenarts.
Naast het trainen van de combinatie focus ik op een paard dat vrij is van blokkades. Als ik vermoed dat een paard fysiek geholpen moet worden verwijs ik zo nodig door naar een zadelmaker; fysiotherapeut; hoefsmid; of dierenarts.

In de dressuurwereld worden er veel verschillende meningen op nagehouden over hoe je een paard het best kan africhten. Het zijn zoveel meningen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar uiteindelijk heeft iedereen, ongeacht de trainingswijze, hetzelfde doel namelijk een happy athlete te maken van je paard. Het samen één zijn en de hulpen zo te geven dat alles moeiteloos lijkt te gaan is het doel van velen.

 

Ik heb zelf ook ervaren hoe lastig het kan zijn om de juiste trainingswijze te vinden voor jou en je paard. Ik heb bij meerdere succesvolle trainers getraind (o.a. Anne Lehmann, Academy Bartels, Benjamin Maljaars en Romy van der Schaft) en toch bleef het puzzelen om de juiste trainingswijze te vinden. Al deze trainers hebben mij veel geleerd en bijgebracht over het africhten van je paard. 

 

Inmiddels heb ik de Instructor Classical Dressage opleiding bij de NCSAH Hippische beroepsopleiding gedaan. Deze opleiding heeft mij nog meer inzichten en kennis gegeven. Mijn eigen rijden is erop vooruit gegaan en ook mijn leerlingen hebben er baat bij. Inmiddels ben ik in het bezit van de ORUN 2 en ORUN 3.

 

Ik train zelf om de 3 weken bij Joyce Heuitink. 

 

In mijn trainingen focus ik op goed lichaamsgebruik van het paard, een zachte verbinding met de mond van het paard, altijd van achter naar voren rijden zodat een actief achterbeen getraind wordt en veel tempowisselingen om het paard sterker te maken. De trainingen zijn in principe heel simpel, maar als al de basisvoorwaarden die ik zonet opgenoemd heb allemaal goed bevestigd zijn dan is proeven rijden op wedstrijd geen probleem meer.


 

"Plezier, samenspel, vriendschap, vertrouwen en een sportieve prestatie neerzetten is wat paardrijden zo'n unieke sport maakt. Een paard wil voor ons werken, mits er geen sprake is van miscommunicatie of een lichamelijke belemmering bij het paard. Wij moeten onszelf zo zien te trainen dat wij het optimale uit ons paard kunnen halen. Met vallen en opstaan vinden we de puzzelstukjes waardoor we met steeds meer harmonie kunnen rijden. Het leerproces is ons doel.''