Mijn visie op dressuur

In de dressuurwereld worden er veel verschillende meningen op nagehouden over hoe je een paard het best kan africhten. Het zijn zoveel meningen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar uiteindelijk heeft iedereen, ongeacht de trainingswijze, hetzelfde doel namelijk een happy athlete te maken van je paard. Het samen één zijn en de hulpen zo te geven dat alles moeiteloos lijkt te gaan is het doel van velen.

 

Ik heb zelf ook ervaren hoe lastig het kan zijn om de juiste trainingswijze te vinden voor jou en je paard. Ik heb bij meerdere succesvolle trainers getraind (o.a. Anne Lehmann, Academy Bartels, Benjamin Maljaars en Romy van der Schaft) en toch bleef het puzzelen om de juiste trainingswijze te vinden. Al deze trainers hebben mij veel geleerd en bijgebracht over het africhten van je paard. Inmiddels zijn alle puzzelstukjes op zijn plek gevallen doordat ik wat ik in het verleden geleerd heb en van mijn huidige trainer leer, Dennis Ausma, precies past op de wijze waarop ik mijn paard wil trainen. 

 

In mijn trainingen focus ik op goed lichaamsgebruik van het paard, een zachte verbinding met de mond van het paard, altijd van achter naar voren rijden zodat een actief achterbeen getraind wordt en veel tempowisselingen om het paard sterker te maken. De trainingen zijn in principe heel simpel maar als al de basisvoorwaarden die ik zonet opgenoemd heb allemaal goed bevestigd zijn dan is proeven rijden op wedstrijd geen probleem meer.